פנסיה המשולמת לגמלאים נחשבת כהכנסה לכל דבר ועניין ומנוכה ממנה מס הכנסה כחוק.
פורשים מגיל 67 ופורשות מגיל 62 אמנם זכאים להטבות מס בשל היותם בגיל הפרישה ועם זאת בעלי קצבאות גבוהות משלמים מס הכנסה בסכומים לא מבוטלים.
בנוסף, חלק מהפורשים ממשיכים לעבוד ולקבל משכורת גם לאחר גיל הפרישה, לחלק מהפורשים ישנם נכסים מניבים אשר עשויים ליצור חבות נוספת מול מס הכנסה בשיעור נכבד.
מומלץ לכל אחד לעיין בתלוש החודשי המתקבל מקרן הפנסיה או מהמעסיק שם כתוב במפורש מה גובה מס ההכנסה המנוכה מהתשלום מדי חודש בחודשו.
פטור משמעותי שניתן לקבל ממס הכנסה וחשוב להכיר הוא פטור בעקבות נכות רפואית גבוהה, אשר מקנה זכאות שלא לשלם כלל מס הכנסה בסכומים משמעותיים.
פטור כזה משמעו שהפורש פטור מלשלם מס הכנסה, על פנסיה (או שכר) של כ- 50,000 ₪ בחודש.
ניתן לקבל פטור ממס הכנסה לפנסיונרים עם נכות רפואית גבוהה בשיעור 90% ומעלה, שנובעת מבעיה רפואית חמורה אחת או מהצטברות של מספר בעיות רפואיות לא חמורות.
הבעיה הרפואית יכולה להיות בעיה חדשה שנוצרה עקב גיל מבוגר והיא גם יכולה להיות בעיה ישנה כולל מחלה, תאונת דרכים, תאונת עבודה, שירות צבאי וכד'.
לדוגמא, אדם שמתגלה אצלו מחלת הסרטן, זכאי לפטור ממס לתקופה מינימאלית בת שנה אחת, ולעיתים אף לתקופה ממושכת יותר, תלוי בחומרת מחלת הסרטן והטיפול בה.
חשוב לדעת, כי מותר בהחלט להמשיך ולעבוד גם בעת שמקבלים פטור ממס הכנסה ואין קשר ישיר בין הפטור ממס לבין המשך העבודה, כולל לאחר גיל פרישה.
פטור ממס הכנסה ניתן לקבל בגין 6 שנים רטרואקטיבית (כולל לגבי שנים בהן הפורש או הפורשת עדיין עבדו בצורה מלאה).
קבלת פטור ממס הכנסה, עשויה להביא עימה החזרי מס רטרואקטיביים בהיקף מיליוני שקלים וכן שוויה החודשי המצטבר לעתיד, גם כן עשויה להיות שווה מיליוני שקלים.
לאחר קבלת סכומים כל כך משמעותיים, רצוי מאוד לבצע מחדש תכנון פיננסי ותכנון פרישה, על מנת להפיק את המיטב מן הזכויות שהושגו.
ניהול בקשה לפטור ממס הכנסה עשוי להיות כרוך בבירוקרטיה והתנהלות מול מוסדות שונים של המדינה. ועל מגיש הבקשה להבין היטב את שלבי ההליך ולפעול באופן זהיר ונכון.
מאמר אורח זה נכתב ע"י עו"ד אלון לב שהינו עו"ד עם וותק של למעלה מ – 20 שנה ומתמחה בהשגת פטור ממס הכנסה וקבלת החזרי מס לבעלי נכות רפואית.
Comments